Jaarprogramma “Kom in je kracht”

Fijn dat je deelneemt. Hoe voelt het voor jou om hier aan te beginnen? Welke gevoelens gaan er nu door je heen? Is het spannend voor je? Misschien ben je nieuwsgierig, enthousiast of juist onzeker. Wat verwacht je te gaan leren? Alles wat je voelt is goed. Het is wat het is. Weet dat je met dit programma een goede hulp hebt om te onderzoeken hoe het staat met je zelfvertrouwen en hoe je deze kunt vergroten door over te gaan tot actie.

Mijn intentie is om een bijdrage te leveren aan een vreugdevolle samenleving waarin mensen naar zichzelf willen, durven en mogen kijken. Door het zelfvertrouwen dat hierdoor vergroot wordt, kunnen zij een bewustere invulling aan hun eigen leven en aan dat van hun omgeving geven. Wat goed dat je deze stap hebt gezet om meer te weten te komen over jezelf.

Je bent meer dan welkom! Het onderzoeken en vergroten van je vertrouwen is een belangrijk thema, omdat dit de basis is voor meer geluk en succes op allerlei gebieden van je leven. Dit programma helpt je daarbij zodat je nog meer kunt groeien en krachtiger in het leven komt te staan. Je ontwikkelt een gezonde mind-set met een blijvend zelfvertrouwen en voelt je authentieker . 

Ik hou je een spiegel voor die bemoedigend is, soms ook confronterend, maar altijd leerzaam. Alles wat je nu denkt over jezelf neem je waarschijnlijk voor waar aan. Soms zijn deze gedachten onhandig en niet in je voordeel. En soms staan ze je zelfs compleet in de weg. Ik laat je kansen zien om anders te luisteren naar je gedachten. Hierdoor ga je anders kijken naar jezelf en je eigenwaarde. Je komt dichterbij wie je echt bent en de kracht die (diep) in je zit.

Hoe werkt dit online programma?

We maken gebruik van modules. De eerste module is gemaakt om je meer achtergrondinformatie te geven over het programma en je kennis te laten maken met mij en mijn manier van online werken. Dat is even wennen. Ik geef allereerst een toelichting op mijn werkwijze en de methodes die ik gebruik. Je zult een idee krijgen wat je de komende weken kunt verwachten. Ook ga je aan de slag met de eerste oefeningen. Deze eerste oefeningen zijn bedoeld om je startpunt te bepalen en inzicht te krijgen in hoe je nu voor staat.

Hoe werkt het programma?

Dit programma duurt ongeveer 3 maanden. Elke week krijg je automatisch toegang tot een nieuwe module. Er is een vaste schema met een logische opbouw. Elk thema start met beknopte theorie, waarna er vooral veel vragen en oefeningen volgen. Een enkele keer is meer achtergrondinformatie in een bijlage opgenomen. Ter inspiratie is in de eerste bijlage de prachtige tekst van ‘het licht in ons’ opgenomen. Klik daarvoor hier.

Voor misschien wel de meeste mensen geldt dat onze grootste angst niet is dat we te kort schieten. Onze grootste angst is juist dat we over onbegrensde krachten beschikken. Het is juist het licht in ons en niet onze duisternis, waarvoor we de grootste angst hebben. We vragen onszelf af: ‘wie ben ik om briljant, schitterend, begaafd of geweldig te zijn?’ Ik nodig je uit om dit te gaan onderzoeken met wat ik je hier aanreik. Door te oefenen en jezelf te bevragen gaat het je vast lukken om anders naar jezelf te kijken en nieuwe vaardigheden aan te leren!

Bij het doen van de oefeningen is er geen ‘goed of fout’. Ze zijn bedoeld om dat wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Als je de theorie leest en nadenkt over de vragen, zullen de antwoorden vanzelf in je opkomen. Bij het doen van de oefeningen zal je dingen over jezelf ‘ont-dekken’. Zie deze Aha-momenten als een kantelpunt. Iets wat een verschuiving veroorzaakt, een beweging of een positieve verandering. Blijf zoeken naar deze momenten.

Uitwerken van de opdrachten

De uitwerking van de opdrachten noteer je en sla je op in je online werkboek. Niemand behalve jijzelf hebt toegang tot je antwoorden. Mocht je willen dat ik met je meekijk, dan doe ik dat alleen als je daarom verzoekt. Als dit fijner voor je is kun je de opdrachten printen of overnemen en uitwerken op je eigen laptop. De opdrachten met pen en papier doen lijkt misschien een beetje ouderwets maar uit allerlei onderzoeken komt  naar voren dat dit juist in je voordeel zou kunnen werken. Als je schrijft maakt je brein betere verbindingen.

Zoek en vind de manier die voor jou het beste werkt. Je kan jezelf afzonderen om meer focus te hebben, je kan zinnen onderstrepen, tekenen, een (extra) schriftnotitieboekje gebruiken om al je magische leermomenten of je gedachten te noteren. Door jouw inzichten te noteren blijf je beter waarnemen en daarop reflecteren. Ik wens je heel veel van deze mooie Aha- en leermomenten.

Waar je aandacht aan geeft groeit.

Vergroten van zelfvertrouwen draait grotendeels om zelfkennis. Welk effect het voor jou heeft is voor een groot deel afhankelijk van jouw inzet. Jij bepaalt of het succesvol is of niet. Hoe gemotiveerder je bent, hoe meer resultaat je kan verwachten. Voor deze training is geen tijdsindicatie te geven. Jij bepaalt jouw eigen tempo. Je hebt onbeperkt toegang tot de online leeromgeving en toekomstige updates. Neem gerust de tijd die je nodig hebt. Het programma volgt een didactisch verantwoorde volgorde. Elke module bouwt voort op de vorige. Met elke stap boek je vooruitgang. Hoe meer stappen je neemt, hoe groter het verschil. Vertrouw erop dat elke stap die je zet de moeite waard is.  

Questions & Answers

Om jouw rendement verder te verhogen, heb ik je als bonus de maandelijkse Q&A bij de training gekregen. Dit wil zeggen dat je al je vragen over deze training kunt stellen en ik deze in een online groepsafspraak via Zoom zal beantwoorden. Je kunt je voor de Q&A inschrijven via mijn agenda op de website. Een sessie duurt 60-75 minuten. Ik werk met kleine groepen zodat je ook echt aandacht hebt.

Ook als je geen vragen hebt kun je veel leren in een Q&A-sessie door te luisteren naar de vragen van anderen en jullie ervaringen te delen. Na je inschrijving stuur ik je een uitnodiging met verdere toelichting. Op het moment dat de coronamaatregelen versoepelen en er meer mogelijk is voor live contact met groepen, zal ik je hierover zo snel mogelijk berichten.

Tijdens de uitleg van de theorie verwijs ik een enkele keer naar een schrijver, boek of bron. Soms maak ik gebruik van materiaal van Plata-opleidingen. Dit is met toestemming. De inhoud van de training is alleen bedoeld voor jou als eindgebruiker. Het is niet toegestaan om de inhoud commercieel te gebruiken. Mocht je dit wel willen doen, neem dan contact op zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Heb je na deze module nog vragen over de inhoud of de werkwijze, dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Zo kunnen we samen het programma verbeteren. Leren kunnen we tenslotte niet alleen!

Modules