Rijkdom, voorspoed en overvloed voor 50 cent

Wat mij tot dit punt in mijn leven heeft gebracht begint rondom mijn twaalfde. Sinds mijn komst naar Nederland heb ik me enorm verzet tegen mijn eigen afkomst. Om geaccepteerd te worden in de Nederlandse samenleving ben ik langzaam veranderd in een bounty. Bruin van buiten en wit van binnen. Dit ging gepaard met de nodige strijd. Vanuit thuis voelde ik me beperkt in mijn vrijheid. Het WIJ-gevoel was irritant vanwege mijn drang naar autonomie. Ik kon me ook vooral niet vinden in de traditionele rolpatronen. Ik liet mijn hoofd bepalen wat goed was en deze vormde de basis van mijn acties. Met als gevolg dat de rode draad van mijn leven omschreven kan worden met de term “onrust”! Ik kreeg veel signalen, maar ik deed hier niets mee en luisterde vooral niet naar mijn gevoel.

 

Inmiddels ben ik al een tijdje bezig met persoonlijke ontwikkeling. Wat een wonderlijke jaren heb ik achter de rug. Met recht kan ik zeggen dat mijn mantra “welkom in liefde” heel passend gekozen is. Het is alsof ik opnieuw geboren ben. Nooit eerder heb ik me zo authentiek gevoeld. Zo vol van liefde, acceptatie en zelfvertrouwen. Niet voortdurend, maar zeker steeds vaker. Elke dag meer. Liefdevol ga ik het gevecht aan met mijn beperkende overtuigingen. Daarbij doe ik ook steeds vaker een beroep op de spirituele rijkdom die mij met de paplepel is meegegeven. Op zoek naar een veertje van een pauw, kwam ik onlangs samen met mijn zusje een plastic beeldje tegen van de godin Lakshmi. Mijn zusje die mij vooral kent als kritische ongelovige keek erg bedenkelijk en geamuseerd. “Waarom neem je geen mooiere? Ander materiaal van koper ofzo. Jeetje, had nooit gedacht dat jij daar iets mee zou doen”. Zij was duidelijk verrast. Ik niet. En dat is het mooie van bewuster in het leven staan en andere keuzes maken.

 

Het plastic beeldje van 50 cent heeft nu thuis bij mij een plekje gekregen waar het altijd zichtbaar is. Omdat het goed voelde, en ik ook dit deel van mijn persoonlijkheid toelaat en voel. Het hindoeïsme kent veel goden. Iedereen kan en mag daar gebruik van maken. Iedereen heeft dit in zich. De hindoe goden zie ik als verschillende persoonlijkheden die delen van onszelf vertegenwoordigen. Lakhsmi Mata is altijd “mijn godin” geweest. Zij is de godin van rijkdom, voorspoed en overvloed. Een dag per jaar, met Diwali, krijgt ze voor mij betekenis. Ik maak nu de keuze om haar elke dag te gebruiken. Elke dag als ik haar nodig heb. Precies zoals we in het westen engelen roepen om hulp als we dat nodig vinden. Ik kijk enorm uit naar de komende periode in relatie tot mijn verdere ontwikkeling en groei. Ik ben dankbaar dat ik steeds vaker keuzes maak vanuit mijn authenticiteit en steeds minder waarde hecht aan wat anderen ervan gaan vinden. Hoe maak jij je keuzes? Hoe ga jij om met veranderingsprocessen. Ik ben benieuwd. Deel het hieronder of via een persoonlijk bericht. Je bent welkom in Liefde! Liefs, Malty

 

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *