Malty Moments

Werken voor wat je wilt

TRAINING

Plan je werkgeluk

Heb je al stappen gezet naar wat je het liefst wilt zijn en doen? Heb je meer mogelijkheden gecreëerd door anders te gaan denken? Geweldig! Ga vooral zo door. Er komen alleen maar meer mooie momenten.

Of is het er toch nog niet van gekomen? Je hebt van alles gelezen. Gesprekken gevoerd met mensen op je werk of in je omgeving. Je hebt plannen en/of lijstjes met wensen en dromen gemaakt. Misschien zelfs wel naar vacatures gekeken, gesolliciteerd of een test op internet ingevuld. Je wilde echt aan de slag om dingen anders te doen. Hoe komt het dat je soms wel wilt maar nauwelijks vooruit komt? Veroordeel jezelf er vooral niet om. Je hebt daarin keuzes gemaakt die op dat moment goed voor je waren.

Misschien verwacht je dat iemand met een oplossing komt waardoor je zorgen, piekeren en gevoelens van ontevredenheid verdwijnen. Of heb je de overtuiging dat je alles alleen moet oplossen. Ook kan het zijn dat je je weer hebt laten verleiden om vooral invulling te geven aan de belangen van anderen. Misschien durf je door angst en belemmerende overtuigingen niet uit je comfortzone te stappen.

Eigenlijk maakt het niet uit wat voor reden of excuses je hebt. Als je maar beseft dat alleen jij degene bent die verandering kan aanbrengen. Jij hebt regie over je leven en dus ook rondom je werk, carrière en scholing. Jij bent daar zelf verantwoordelijk voor. En alleen jij kan daar verandering in brengen door in actie te komen.

Misschien zijn het twijfels die je tegenhouden? Je weet niet zo goed wat je nu precies wilt. Of je het aankunt. Je bent bang wat anderen ervan zullen zeggen. Bang dat jouw partner of gezin tekort zullen komen. Bang dat mensen je niet meer aardig gaan vinden. Je piekert je suf over wat te doen en weet niet waar te beginnen.

Door in actie te komen kun je ook beslissingen maken. Een andere keuze maken dan de situatie waar je NU in zit. Weet jij hoe je keuzes maakt? Welke afwegingen je daarin maakt? Een moment van moed is genoeg om daarin beweging te krijgen. Voor moed heb je vertrouwen nodig. In mij, in anderen en vooral in jezelf.

Kom naar de training “Plan je werkgeluk”. Het programma duurt een dag, waarin je gaat onderzoeken wie je bent, wat je anders wilt, hoe je keuzes maakt, hoe je je wilt voelen en vooral hoe je echt tot actie overgaat voor meer werkgeluk. Nieuwsgierig en heb je belangstelling?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Als je je verstand gebruikt, kun je je gevoel gerust volgen

  Je hebt veel aandacht voor anderen en te weinig voor jezelf. Het lijkt soms alsof je alleen maar lijstjes van anderen aan het afwerken bent. Je hebt mooie dromen en tegelijkertijd zit je nog best veel in je hoofd. Je bent tevreden of juist niet. Je doet veel en bereikt weinig (is je gedachte). Je werkt hard en voelt niet altijd de waardering voor je inzet. Je denkt “is dit het nou”? Je wilt wat anders maar hebt geen idee wat en hoe je het gaat aanpakken. Herkenbaar?

  Iedereen weet dat piekeren en twijfelen niet helpt. Soms weten mensen niet hoe ze dat kunnen veranderen. Soms hebben ze al van alles geprobeerd. Moe van zichzelf en de eisen uit de sociale omgeving. Moedeloos omdat het maar niet lukt om balans te vinden met alles wat belangrijk is. Boos en ontevreden op zichzelf en anderen. Dit straal je uit naar je partner, gezin en ook naar je werk. Dit zorgt voor nog meer verdriet en schuldgevoel.

  Je kunt die twijfels loslaten. Zeker zijn over wat je wilt. Vertrouwen hebben in jezelf en wat je kunt. Weten hoe je keuzes maakt en de juiste beslissingen nemen met een gerust hart. Overgaan tot actie en daarmee meer werkgeluk creëren. Met kleine stapjes vooruit gaan en vanuit je eigen authenticiteit ontdekken wat je precies wilt.

  Of het gaat om betekenisvol werk doen, het creëren van iets nieuws, werken vanuit je kracht en vaker succesvol zijn. Maar ook met meer plezier of juist met andere leuke, enthousiaste mensen om je heen iets neerzetten. Je leeft maar één keer. De dagen, weken en jaren vliegen voorbij. Wil je blijven draaien op de automatische piloot of wil je meer geluk en vitaliteit in je werk? Durf je te besluiten om eigen regie te nemen en zelf verantwoordelijk te zijn?

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   Stel nou dat je zelf sturing zou geven aan je loopbaan?

   Durf jij te besluiten om voor werkgeluk te gaan? Het kan mooier dan je denkt. Het kan sneller dan je denkt. Het kan makkelijker dan je denkt, als je een plan hebt en daarop jouw doelen zou stellen. Het kan succesvoller dan je denkt als je eerst helder hebt wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en hoe jij daarop je keuzes zou baseren. Op je werk, in je bedrijf, tijdens je studie of vrijwilligerswerk. Je kunt dit ook doortrekken naar je relaties, gezondheid en zelfs je leven.

   Wanneer we onszelf en de wereld beter leren begrijpen, kunnen we toekomst ontwerpen die iets dichter in de buurt ligt van wat echt goed voor ons is. Wat ons gelukkiger maakt. Daarnaast worden we beter in het omgaan met onverwachte factoren, omdat we onszelf opnieuw kunnen vinden wanneer dit nodig is. Dat kan als je een plan hebt. John Lennon zong: “Life is what happens to you while you’re busy making other plans”. Maar daarvoor moeten die plannen wel gemaakt worden en vooral stap voor stap uitgevoerd worden.

   Plan je werkgeluk

   Training Plan je werkgeluk

   Speciaal voor een selecte groep moedige, ambitieuze en ondernemende mensen. Je verlangens, wensen en behoeften onderzoeken. Vanuit je eigen authenticiteit, kwaliteiten, capaciteiten en kernwaarden invulling geven aan je werk en je leven. Kiezen voor jezelf en gekoppeld aan je eigen doelen. Dat kan ook heel goed samengaan met werkzaam zijn in een organisatie. Of juist de keuze maken voor die leuke andere baan. Invulling geven aan die droom van een eigen bedrijf of nieuwe studie of opleiding. De dingen doen die jij leukt vindt, waar je energie van krijgt en waarmee je in een flow komt. Wil je je goed voelen in je leven en je werk? Meer tijd voor jezelf, meer vrijheid en blijheid? Meer gevoelens van geluk ervaren? Dan is dit echt iets voor jou.

   Ik ben er klaar voor. Ja, ik wil een intakegesprek.

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

    1 Na aanmelding hierboven stuur ik je een vragenlijst. Die vul je in en stuur je terug.

    3 Ik vind het belangrijk dat het programma aansluit bij jouw en mijn verwachtingen. Als na de intake blijkt dat we geen match zijn, gaan we het niet doen.

    5 Een week voor de start van de training krijg je een opdracht ter voorbereiding op de training. Dit zijn enkele vragen die je naar eigen inzicht kunt invullen. Er is geen goed of fout. Het is zoals het is.

    7 De kosten voor de geheel verzorgde dag is € 88,- per persoon. Deze prijs is inclusief hand-outs, koffie en thee, hapjes, lunch en overige drankjes.

    De data voor 2019 voor de training “Plan je werkgeluk” zijn:

    • Zaterdag 6 juli
    • Zaterdag 28 september
    • Zaterdag 9 november
    • Zaterdag 21 december

    2 Na ontvangst neem ik contact met je op en plannen we een gesprek. Dit gesprek is gratis.

    4 We gaan verder als we beiden vinden dat de training leerzaam en waardevol voor je kan zijn, en je open staat om veranderingen aan te brengen in jouw situatie en meer werkgeluk nastreeft.

    6 Een week voor de training stuur ik je een dagprogramma met de trainingsdoelen van de dag, een indeling van de tijd en overige relevante informatie met betrekking tot de lunch en eventuele andere wensen.

    8 Alles gedurende de training is inclusief. Ook de voor- en nazorg. Na het intakegesprek vraag ik je om je deelname te bevestigingen. Daarna stuur ik je een factuur.

    De bijeenkomsten vinden plaats in Sassenheim (klik hier voor het adres en de route). Inloop met koffie/thee is vanaf 9.30 uur. We starten om 10.00 uur en sluiten af rond 17.00 uur.

    In de week na afloop van de training is er nazorg. In dit gesprek krijg je feedback, tips en eventueel advies naar aanleiding van je concept plan van aanpak werkgeluk.     Ik kom graag naar de training op:
     Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

     Kenmerkend voor mijn trainingen zijn een aantal uitgangspunten waar ik voor sta:

     Ik werk graag in een veilige omgeving waarin ik mezelf mag zijn. Jij kunt erop rekenen dat dat ook voor jou geldt!

     Naast een groep gelijkgestemden deelnemers is het ook een volledig verzorgde dag met ook veel gezellige en plezierige momenten. Je hebt daardoor steun en leermomenten van elkaar.

     Ik geef echte aandacht en waardevolle kennis. Daarnaast kleur ik graag mijn trainingen met eigen ervaringen en verschillende actieve werkvormen die ik ondersteun met methodieken, modellen en theorieën. Met een tweede assistent-trainer (Daniëlle Wouters) is er voldoende aandacht voor je eigen individuele proces.

     Leren doe je altijd in contact met anderen. Zelf neem je kennis op, soms ook vaardigheden. De ervaring van erbij zijn kun je niet leren uit een boekje. Het gaat gemakkelijker en beklijft beter als je het samen doet. Ik geloof in de filosofie “ik ben omdat wij zijn”. De meerwaarde van het geheel komt tot uiting in contact voor de training en de nazorg.

     Leren over jezelf is een levenslange taak, omdat bij iedere nieuwe ervaring andere facetten aan het licht komen. Ik stimuleer je ook de gewoonte te ontwikkelen nieuwe ervaringen steeds te analyseren. Door meer bewustzijn ontstaat meer (werk)geluk.

     Woorden bepalen de werkelijkheid. Je ontdekt en leert. Je krijgt inzichten en vertaalt dit in een concreet conceptplan werkgeluk waarmee je vertrekt. Door de opbouw en mijn aanpak heeft dit programma een enorme impact. Juist na de training. Er is dan contact zodat je eventuele vragen kunt stellen of feedback kunt krijgen.

     Ik vind mensen en hun verhalen mooi. Iedereen heeft een eigen verhaal met eigen wensen, gedachten, gevoelens en dromen. Het maakt mij blij, geeft mij energie om uit je verhaal je levensthema’s te achterhalen en daarmee patronen te herkennen. Het doorbreken van deze patronen kan zo bevrijdend zijn.

     Ik leer je je eigen verantwoordelijkheid te nemen op een voor jou passend tempo. Taken kun je uitbesteden, verantwoordelijkheid niet. Zeker niet als het over je eigen leven gaat. Naast resultaat is ook het proces erg belangrijk. Jij bent en blijft eigenaar van dat proces door leiderschap en zelfmanagement te integreren in je aanpak.

     Ik heb te lang gedacht dat ik alles zelf kon en alleen zou moeten kunnen. Jij misschien ook. Dat betekent meestal dat je jaren probeert verandering aan te brengen. Dat is prima, voel wat je wilt en doe wat nodig is. Maar als je hetzelfde blijft doen, krijg je geen ander resultaat. Wil je een ander resultaat en vooral meer werkgeluk?

     Je bent welkom!